Skip to content

Alapítók és munkatársak

Név: Sipos József

Család: feleségem Sipos Viktória. 4 lány gyermek: Eszter (2001), Rebeka (2005), Teodóra (2012) és Viktória (2016)

Foglalkozás: református lelkipásztor (Tiszakeresztúri Református Egyházközség)

Hogyan kerültél a KEGYES-be?

2017-ben Tiszaújlakon szolgáltam a református egyházközségben. Egy magánvállalkozó gyülekezeti tagom (Gera Anita) Mikulás napon gyűjtést szervezett, s utána megkért, hogy keressünk ennek jó helyet. Évről évre egy bentlakásos óvodát támogattunk cipősdoboz-akcióval és Keresztszülő-programmal, de 2017-ben más irányba indultunk. Elvittük az adományt egy hét fős csoporttal a Nagyszőlősi Gyermek Kórház harmadik emeletére, ahol találkoztunk az „elfelejtett” gyerekekkel. Készítettem egy amatőr videót, amit felraktunk a netre. Elindult a lavina…

Mit teszel a KEGYES-ért, „elfelejtett” gyerekekért?

Kezdettől fogva a kommunikációt irányítottam, főleg a facebook oldalt. Gyártottam videókat a munkáról. Nyilatkoztam különféle sajtóorgánumnak. A gyűjtések szervezésében és kiszállításában kezdtem nagyobb részt vállalni. Kitalálom az akciókat. 2020-tól alapítója és elnöke vagyok a KEGYES-nek. Koordinálom a munkát, a háború kitörése óta szállítom az adományokat határon túlról.

Mit ad neked a KEGYES?

A KEGYES életem része lett. A gyerekek öröme, kényelme, a róluk való gondoskodás, a megmentésük nagyon boldoggá tesz. A munkatársakkal való kapcsolat baráti is. Ebben a szolgálatban kiteljesedik a lelkészi munkám is. Munkámért 2020-ban Jószolgálati díjban, 2021-ben Kopp-Skrabski közönségdíjban részesültem.

Név: Deák Szilvia

Család: van egy férjem, Deák István és egy nagy fiam, ifj.Deák István 23 éves egyetemista.

Foglalkozás: könyvelő.

Hogyan kerültél a KEGYES-be?

A KEGYES-be úgy kerültem , hogy láttam a neten egy kis videót és fotókat és rögtön lángragyúlt a szívemben , hogy én is szeretnék ehhez a csapathoz tartozni, és tenni valamit ezekért az „elfelejtett” gyerekekért. Ezért megkerestem Sipos József tiszteletest, és jeleztem neki , hogy ha megfelelek a feltételeknek és szükség lenne szolgatársra, akkor énrám számíthat. Nagyon hamar megtörtént a találkozásom a tiszteletessel és a gyerekekkel, s azóta itt is maradtam.

Mit teszel a KEGYES-ért, „elfelejtett” gyerekekért?

Én vagyok az egyik csapattag, aki a Munkácsi Megyei Gyermekkórház Pulmanológiai Osztályán szeretgetem ezeket a kis gyerkőcöket. Közben még ha kell bármi más szolgálatot is elvégzek. Csomagot kiviszek és a raktár körüli munkában is részt veszek, mikor szükséges.

Mit ad neked a KEGYES?

Az életem és a mindennapjaim egy része. Nagyon hálás vagyok az Istennek, amikor ott tudok lenni egy -egy gyerek mellett, még akkor is, ha épp nagyon beteg, mert sokszor rajtunk kívül senki nincs mellettük. Amikor pedig már meggyógyulnak és örömmel , csillogó szemekkel várnak, ez erőt ad a mindennapokhoz.

Név: Petrusinec Natália 

Család: férjem Petrusinec István, gyerekeink – Barbara(1998), Zsófia(2003), Ramóna(2009)

Foglalkozás: háztartásbeli és a KEGYES munkatársa 4. éve.

Hogyan kerültél a KEGYES-be? 

A kezdetektől tudtam erről a szolgálatról, felkérést is kaptam, de akkor féltem vállalni. Egy idő után elkezdett forogni szívemben a gondolat és a vágy erre a szolgálatra a gyerekek között. Istentől való elhívásnak éreztem. Mikor teljesen biztos lettem benne itt a helyem , jeleztem Sipos tiszteletes felé. Így kerültem 2019 elején a KEGYES-be.

Mit teszel a KEGYES-ért? 

Leginkább a gyerekek között végzem a szolgálatot. Segítek vezetni a Facebook oldalunkat posztokkal, de bármiben segítek és részt veszek, ha tudok . 

Mit ad neked a KEGYES ? 

A mindennapjaim nagy része a KEGYES-ről és a gyerekekről szól. Sok-sok önzetlen szeretetet , mosolyt, vidámságot , bátorságot, türelmet ad nekem ez a szolgálat . Rájöttem, hogy a gyerekeket nem sajnálni kell, hanem szeretni , gondoskodni és tenni kell értük, ezzel hozzá segíteni őket a boldogabb gyermekkorhoz . 

A KEGYES által sok új barátot is megismerhettem a munkatársaim személyében , amiért hálás is vagyok . 

Sokáig szeretnék még a KEGYES része lenni, ha Istennek is úgy kedves . 

Név: Simon Erika

Család: férjem Simon József. Két fiú gyermek édesanyja: Simon József Ákos(1997), Simon Bálint (2007).

Foglalkozás: Jelenleg háztarátsbeli.

Hogyan kerültél a KEGYES-be?
A barátnőm meghívására indultam el, mint a KEGYES csapat munkatársa, azóta is aktív tagja vagyok.

Mit teszel a KEGYES-ért, az elfelejtett gyerekekért?
Amíg a kórházban vannak, megpróbálom helyettesíteni az édesanyjukat, gondoskodom róluk. Ürességet hagy bennünk, mikor egy már hozzánkszokott gyerektől el kell válnunk.

Mit ad neked a KEGYES?
Ez a szolgálat már életem része lett, örömmel és szeretettel a szívemben végzem. Öröm tölt el, mikor egy gyermeket örökbefogadnak. Egyszerre vagyok gyermek és felnőtt, feltöltődöm a gyerekek között. Csodálatos érzés, ahogyan ezek a gyerekek szeretni tudnak, erőt merítek belőlük a mindennapi nehézségek leküzdésére.

Név: Mocok Nikoletta

Család: Hàzas egy kisfiú anyukàja

Foglalkozás: Fodrásznak tanultam, de nem dolgozom fodrászként. A munkácsi gyülekezetben a templomot takarítom, s a KEGYES munkatársa vagyok.

Hogyan kerültél a KEGYES-be?

Amikor munkatàrsat keresett a KEGYES, akkor a munkácsi tiszteletesék mondták nekem, hogy rám gondoltak, és úgy gondoljàk, hogy tudnám csinàlni. Így belevágtam. Pont azelőtt egy-két nappal beszéltem a tesómmal, hogy úgy elmennék én is a kis gyerekekhez és hogy milyen jó lenne.

Mit teszel az „elfelejtett” gyerekekért?

Mindent, amit egy gyereknek az anyukájától meg kellenne kapnia. PL:, fürdetés, etetés, séta a szabadban… Stb

Mit ad neked a KEGYES?

A gyerekek mosolya, a munkatàrsak bíztató szava nagy boldogság nekem. Tehát: viszonzott szeretet, megbecsülést, odafigyelést, igazi szerető barátokat.

Név: Kocsis Katalin

Család: férjem Kocsis József; gyermekek: Márk (2001), Rebeka (2005), Patrik (2007).

Foglalkozás: magánvállalkozó

Hogyan kerültél a KEGYES-be?

2022 februárjában a sógornőmmel elmentünk önkéntesen a munkácsi korházba. Amit itt láttam, az nagyon meghatott. Akkor ott 8 gyerek volt, 3 hónapostól 4 éves korig.  Annyira kivoltak éhezve a szeretetre, hogy nem tudtuk, melyik gyerekre figyeljünk. Mivel sok volt a gyerek, ezért több munkatársra volt szükség. Március elején Sipos József tiszteletes megkérdezte, szeretnék-e a KEGYES csapatához tartozni. Én igent mondtam, így 2022. március 27-én elmentem a kórházba, mint KEGYES munkatárs.

Mit teszel a KEGYES-ért?

Ez alatt az egy év alatt sok gyereket megismertem, voltak köztük egészségesek és nagyon betegek. Próbálok velük minél szorosabb kapcsolatot kialakítani, hogy ne érezzék azt, hogy idegen vagyok számukra. Mivel ezek a gyerekek nem családban élnek, így a korukhoz képest visszamaradottak. Nagyon sok törődést és türelmet igényelnek. Próbálom őket minél több dologra megtanítani. Törekszem a gyerekek lelki és fizikai jólétét biztosítani. Mindennap imában hordozom őket.

A KEGYES sok rászoruló családon is segít. Mivel saját autóval közlekedek, így besegítek az adományok elszállításában is. Ha bármilyen felkérés van szívesen és örömmel segítek. Saját erőmből nem tudnám végezni, Isten ad erőt, türelmet, bátorságot és hitet ehhez a szolgálathoz.

Mit ad neked a KEGYES?

Én nagyon boldog vagyok, hogy Isten ebbe a szolgálatba állított engem. Nagyon sokat tanulok és rengeteg szeretetet kapok. Megtanultam a gyerekektől, hogy az életben bármilyen nehézséget túl lehet élni. Ezért is neveztem el őket „Túlélőknek” 😊

Amikor elmegyünk hozzájuk, csillogó szemekkel és tárt karokkal fogadnak minket. Kell ennél több? Én úgy érzem, sokkal többet kapok, mint amit adok. Tudom, hogy Isten nem véletlenül állított ebbe a szolgálatba.

Név: Doktor Tímea

Csalàd: a férjem, Doktor György, gyerekek: Benjàmin és Dàniel.

Foglalkozàs: pedagògus.

Hogyan kerültél a KEGYES-be?

2019 tavaszán kerültem a KEGYES-be, mintegy vàlaszként az imàimra, ugyanis régòta azért imádkoztam, hogy Isten helyezzen valamilyen szolgàlatba.

Mit adsz az „elfelejtett” gyerekeknek?

Talàn nyugodtan mondhatom, hogy munkatàrsaimmal együtt pròbàljuk adni a legtőbbet, ami adhatò ezeknek a gyermekeknek: szeretet, törődés, gondoskodàs, biztonsàg, ölelő karok, ringatò kezek. Alapítò tagja vagyok a KEGYES-nek, felelősséggel tartozom az alapítvàny hatékony működéséért, s lehetőségeimhez mérten igyekszem minden ràm bízott feladatot elvégezni, segíteni a Tiszteletes munkàjàt, helytàllni a csapatmunkàban.

Mit ad neked a KEGYES?”

„Bizony mondom néktek: Amit a legkisebb testvéreim közül eggyel is tettetek, velem tettétek!” (Jézus Krisztus)

https://szentiras.hu

Név: Fábián Andzselika

Család: férjem Fábián István. 4 leánygyermekünk van: Brigitta(1996), Kitti(2000), Réka(2007), Anna(2015)

Foglalkozás: háztartásbeli

kerültél a KEGYES-be? Szeretet konyhán szolgálok, ahol a tiszeteletesúr felkért, hogy nem-e lennék az alapítvány munkatársa? Én természetesen elfogadtam. Fél éve kerültem a KEGYES-be, azóta is aktív tagja vagyok

Mit teszel a KEGYES-ért az elfelejtett gyerekekért?

Amíg a gyerekek a kórházban vannak, olyan szeretet sugárzok feléjük, mint egy édesanya .

Mit ad neked a KEGYES?

A KEGYES az életem része lett. Örömmel és szeretettel tölt el, hogy ott lehetek a gyerekekkel. Hála legyen Istennek, hogy a KEGYES tagja lehetek!